Mark Boumans geeft startsein voor verkeersexamen Slochteren

Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer gaf afgelopen dinsdag het startsein voor het praktijkgedeelte van het verkeersexamen in Slochteren. Tweehonderd leerlingen uit groep 7 van 14 basisscholen uit de gemeente Slochteren legden op die dag op de fiets het verkeersexamen af. De leerlingen volgden een route in het dorp met allerlei borden en verkeerstekens waar ze op moesten letten.

Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer gaf afgelopen dinsdag het startsein voor het praktijkgedeelte van het verkeersexamen in Slochteren. Tweehonderd leerlingen uit groep 7 van 14 basisscholen uit de gemeente Slochteren legden op die dag op de fiets het verkeersexamen af. De leerlingen volgden een route in het dorp met allerlei borden en verkeerstekens waar ze op moesten letten.

Mark Boumans legt het af tegen Renate Groenewold

Samen met schaatstrainer Renate Groenewold legde Mark Boumans op de fiets een parcours af voor het gemeentehuis. Dat parcours was uitgezet om leerlingen te stimuleren om op de fiets naar school te gaan. De basisschoolleerling die dit circuit het snelst rijdt, kan een tocht in de BOB-luchtballon winnen. Dit is een initiatief van de afdeling van Veilig Verkeer Nederland in Slochteren. Mark Boumans heeft de tocht in elk geval niet gewonnen; hij moest het afleggen tegen Renate Groenewold.