Maak je eigen Groningen TV-spot

Vanaf half maart worden op de landelijke tv (publieke omroep) nieuwe spotjes van de reclamecampagne 'Er gaat niets boven Groningen' uitgezonden. In de nieuwe reclamecampagne kan iedereen zijn steentje bijdragen! Op de website spotgroningen.nl kunnen bezoekers en inwoners van Groningen heel eenvoudig foto's van hun mooiste momenten of favoriete plekjes van de provincie uploaden. De mooiste filmpjes worden uitgezonden op landelijke televisie.

Voor het eerst

De eerste reeks reclamespotjes was in december 2009 te zien. Het is voor het eerst dat dergelijke, zogenaamde user-generated content te zien is in tv-commercials die door de gebruiker zelf zijn gemonteerd via een automatische internet-tool. In deze campagne, die Marketing Groningen in opdracht van de provincie Groningen heeft ontwikkeld, kunnen bezoekers hun eigen favoriete plekjes van de provincie laten zien. De makers kunnen de spot niet alleen doorsturen naar vrienden en familie of plaatsen op websites, maar de mooiste worden ook uitgezonden op landelijke televisie.

Aantrekkelijk, veelzijdig en verrassend

SpotGroningen.nl is een vervolg op de met een Bronzen Effie bekroonde mediacampagne van 2005-2007 en is onderdeel van de meerjarige campagne ter promotie van Groningen. De campagne laat zien dat Groningen een zeer aantrekkelijke, veelzijdige en verrassende toeristische bestemming is.