Luister! Week van de Jeugdzorg van 13 t/m 20 november

Deze week is de vijfde Week van de Jeugdzorg. In het hele land zijn er activiteiten waarbij de jeugdzorg centraal staat. In de provincie Groningen spelen jongeren op middelbare scholen het toneelstuk 'Take Care', over problemen waar veel jongeren mee te maken krijgen. Verder gaan bestuurders op stage in de jeugdzorg.

 

Deze week is de vijfde Week van de Jeugdzorg. In het hele land zijn er activiteiten waarbij de jeugdzorg centraal staat. In de provincie Groningen spelen jongeren op middelbare scholen het toneelstuk 'Take Care', over problemen waar veel jongeren mee te maken krijgen. Verder gaan bestuurders op stage in de jeugdzorg.

Luister!

Het thema dit jaar is ‘Luister!'. Er gaat veel goed in de jeugdzorg. De medewerkers in de jeugdzorg bieden ondersteuning en hulp bij het opgroeien en bij de opvoeding aan kinderen, jongeren en hun ouders. Hun verhalen vertellen vaak meer dan alle rapporten bij elkaar. Vandaar het thema: Luister!

Stages

Van maandag 15 tot en met vrijdag 20 november lopen in Groningen zo'n 20 burgemeesters, wethouders, statenleden en de gedeputeerde Welzijn en Zorg Pim de Bruijne, stage in de jeugdzorg. De bestuurders draaien mee in de dagelijkse praktijk, waarin de hulpverleners zorg bieden aan jongeren en hun ouders.

Pim de Bruijne gaat naar het Leger des Heils, waar hij op bezoek gaat bij de jeugdhuizen Veendam en bij het project Binnen 6 Weken Thuis in Groningen, waarbij jeugdigen die thuis in een crisis verkeren zo begeleid worden dat zij na 6 weken weer thuis kunnen wonen.

Wat er nog meer gebeurt in de provincie Groningen en de rest van Nederland, kunt u vinden op de website Week van de Jeugdzorg.

Jeugdzorg

Ongeveer 1 op de 25 jongeren krijgt met de jeugdzorg te maken. Soms hebben jongeren problemen die ze zelf of samen met hun ouders niet op kunnen lossen. Dan biedt jeugdzorg hulp en ondersteuning. Tijdens de Week van de Jeugdzorg willen we aandacht vragen voor alle goede dingen die in de jeugdzorg gebeuren.

De Week van de Jeugdzorg wordt georganiseerd door: