Loket voor kennismigranten in Groningen in gebruik genomen

Het International Welcome Center North (IWCN), het loket waar buitenlandse medewerkers en hun familie terechtkunnen voor formaliteiten en vragen, is op donderdag 6 november in gebruik genomen. Het centrum is gevestigd aan het Gedempte Zuiderdiep 98 in Groningen. Kenniswerkers van over de grens kunnen hier gemakkelijk hun zaken regelen, zodat ze snel kunnen beginnen met leven en werken in Noord-Nederland.

Het International Welcome Center North (IWCN), het loket waar buitenlandse medewerkers en hun familie terechtkunnen voor formaliteiten en vragen, is op donderdag 6 november in gebruik genomen. Het centrum is gevestigd aan het Gedempte Zuiderdiep 98 in Groningen. Kenniswerkers van over de grens kunnen hier gemakkelijk hun zaken regelen, zodat ze snel kunnen beginnen met leven en werken in Noord-Nederland.

Verblijfsvergunning

Bij het IWCN kunnen internationale kennismigranten hun verblijfsvergunning regelen en zich inschrijven bij de gemeente. Ook biedt het centrum allerlei informatie, bijvoorbeeld over huisvesting, verzekeringen en de noordelijke regio. Daarnaast kan het IWCN kenniswerkers snel doorverwijzen naar andere instanties. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen ook terecht bij het loket, wanneer zij buitenlandse medewerkers in dienst willen nemen.

Het centrum is een samenwerking van Connect International, de Rijksuniversiteit Groningen, de Immigratie- en Natuaralisatiedienst en de gemeente Groningen. De provincie heeft er financieel aan bijgedragen.