Lijsttrekkers debatteren in Noord-Nederland

Zeven landelijke lijsttrekkers debatteren op donderdag 27 mei in de Rijksuniversiteit Groningen over zaken als CO2-opslag in Noord-Nederland. Het debat in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni, vindt plaats op initiatief van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.

Zeven landelijke lijsttrekkers debatteren op donderdag 27 mei in de Rijksuniversiteit Groningen over zaken als CO2-opslag in Noord-Nederland. Het debat in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni, vindt plaats op initiatief van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. RTV Noord zendt het live uit op televisie van 16.00 tot 18.00 uur. Het debat is ook te volgen op het themakanaal Politiek 24.

In discussie

Job Cohen (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), André Rouvoet (ChristenUnie), Mark Rutte (VVD) en Jan Peter Balkenende (CDA) gaan met elkaar in discussie. Het eerste uur met landelijke onderwerpen staat onder leiding van Joost Karhof, bekend van NOVA. In het tweede uur met regionale zaken zijn de ondervragers Dieuwke Kroese (Omrop Fryslân) en Edwin Pasveer (RTV Noord). Publiek kan alleen op uitnodiging aanwezig zijn.