Lijnco bespaart energie en papier dankzij subsidie provincie

Speciaaldrukkerij Lijnco uit Groningen krijgt een subsidie van € 50.000 voor een vernieuwend printsysteem. Het bedrijf drukt onder andere spaarzegels, kraskaarten, stempassen en landelijke examens. Door een nieuw printsysteem kan Lijnco sneller produceren, verbetert de kwaliteit en wordt er minder papier en energie verbruikt. 

Minder papier en minder energie

Met de vernieuwende technologie in het printsysteem kan Lijnco veel sneller produceren en de kwaliteit van het beeld verbeteren. Door de aanschaf van het innovatieve en duurzame inkjet printsysteem verandert het productieproces. Daardoor verbruikt Lijnco veel minder papier (240 ton per jaar) en de helft minder energie.

Nieuwe banen

Door de investering kan Lijnco meer producten volledig in eigen huis maken. De nieuwe productielijn is goed voor de concurrentiepositie van het bedrijf. Dit levert naar verwachting de komende drie jaar vijf nieuwe banen op bij Lijnco. 

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie voor Lijnco komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.