Leerlingen ontdekken talenten op gebied van ICT en techniek

Leerlingen op 120 scholen in het aardbevingsgebied krijgen extra onderwijs in ICT en techniek om zo een goede aansluiting op de arbeidsmarkt te krijgen. In het project Kansrijke Groningers werken scholen uit het basis-, voortgezet en middelbaar onderwijs samen om jonge Groningers een goede toekomst te geven. Daarmee bereiken ze zo'n 20.000 leerlingen.

Talenten en interesses ontdekken

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken bracht op 17 juni een werkbezoek aan het project Kansrijke Groningers bij Christelijke Basisschool Het Galjoen in Hoogezand. Daar kreeg hij in de praktijk te zien hoe leerlingen ICT-lessen krijgen. De bedoeling van Kansrijke Groningers is dat leerlingen al op jonge leeftijd in aanraking komen met de mogelijkheden van ICT en techniek en ontdekken waar hun talenten en interesses liggen. Ook zijn er buitenschoolse technieklessen, waarbij ze in contact komen met ondernemers uit de omgeving. Hierdoor moeten ze een beeld krijgen van het soort werk er op gebied van ICT en techniek in onze regio is. In het project werken onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samen. 

Financiering

Kansrijke Groningers wordt voor het grootste deel gefinancierd door Economic Board Groningen, gemeenten en de provincie Groningen. De provincie Groningen betaalt € 400.000 mee. Daarnaast wordt het project ook ondersteund door Werken aan Ontwikkeling uit het Nationaal Programma Groningen.