Leerlingen basisschool Aduard presenteren campagne energiebesparing

Leerlingen van groep 7 van Samenwerkingsschool De Adeborg in Aduard hebben op vrijdag 27 mei aan gedeputeerde Nienke Homan, wethouders van Zuidhorn en schoolbestuurders laten zien hoe zij energie besparen. Dat deden zij in het kader van Energy Challenges Groningen, een competitie die gaat om welke school de beste energiebesparende maatregelen neemt.

Energieteam

Tijdens hun energiebesparende campagne hebben de leerlingen een speciaal team samengesteld, dat kijkt hoeveel energie er op school wordt verbruikt. Het team heeft zich ook gericht op de vraag hoe er meer energie bespaard kan worden. Zo heeft het team andere klassen erop gewezen dat de lampen en beeldschermen vaker uit moeten. 

Finale

Op 24 juni is de finale van Energy Challenges Groningen, waar de leerlingen van Samenwerkingsschool De Adeborg hun plannen presenteren, samen met leerlingen van andere scholen uit de provincie. De finale wordt gehouden in het Energy Transition Centre (EnTranCe) in Groningen, tijdens het TransFuture Festival.

Steun provincie

De scholencompetitie wordt financieel ondersteund door de provincie Groningen en is onderdeel van de landelijke stichting Energy Challenges. Naast het vergroten van kennis over energie en klimaat moeten de Energy Challenges enthousiasme en begrip kweken onder jongeren, voor het belang van energiebesparing en de overgang naar duurzaam energiegebruik. De stichting hoopt dat door de energiewedstrijd meer leerlingen kiezen voor een opleiding energie of techniek.