Leendert Klaassen wordt ombudsman gaswinning

Leendert Klaassen gaat per direct aan de slag als ombudsman gaswinning. Dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken woensdag bekendgemaakt. Klaassen is voor deze functie voorgedragen door Groninger bestuurders.

Leendert Klaassen gaat per direct aan de slag als ombudsman gaswinning. Dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken op woensdag 17 april bekendgemaakt. Klaassen is voor deze functie voorgedragen door Groninger bestuurders.

Klachten over afhandeling schade

Inwoners van de provincie Groningen die klachten hebben over de afhandeling van hun schademeldingen na aardbevingen, kunnen deze bij de ombudsman neerleggen. De ombudsman is te bereiken via telefoonnummer 088 - 223 44 55 en info@onafhankelijkeraadsman.nl.

Wat doet de ombudsman?

De ombudsman gaswinning houdt nauw contact met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) over de gemelde klachten en doet daar aanbevelingen over. De stappen van de NAM worden nauwgezet gevolgd en de ombudsman houdt nauw contact met de indiener over de voortgang van de afhandeling van de klacht. Ook kan de ombudsman aandacht vragen voor uitzonderlijke schadegevallen en bijzondere situaties, bijvoorbeeld bij rijksmonumenten. De heer Klaassen kijkt niet alleen naar de afzonderlijke schademeldingen, maar ook naar eventuele trends. Op basis daarvan doet hij aanbeveling over verbetering van het proces voor de afhandeling van schade door gaswinning.

Leendert Klaassen

Klaassen was tussen 1984 en 2003 burgemeester van Midwolda en Zuidhorn en is nu onder meer voorzitter van het college van bestuur van Stenden Hogeschool in Leeuwarden.