Landbouwers kunnen verduurzamen met nieuwe subsidieregeling

Landbouwers in de Veenkoloniën in Groningen en Drenthe kunnen subsidie krijgen om hun bedrijf duurzamer te maken. Zo is er bijvoorbeeld geld beschikbaar voor precisiebemesting, waterzuivering op het erf en specifieke grondbewerkingsmachines. De landbouwers kunnen hiervoor een beroep doen op het plattelandsprogramma POP3. In totaal is er 1,8 miljoen euro subsidie beschikbaar. De regeling is van 20 februari tot en met 1 mei 2017 opengesteld.

Samenwerking

De subsidieregeling is een samenwerking van de provincies Groningen en Drenthe en de samenwerkende partners binnen het Innovatieprogramma Veenkoloniën. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) voert de regeling uit. In deze periode kunnen landbouwers een subsidie aanvragen voor investeringen in zes specifieke maatregelen. De bijdrage die ze kunnen ontvangen is minimaal 10.000 euro en maximaal 100.000 euro per aanvraag.  

Voorlichtingsbijeenkomst

De provincies en het SNN organiseren op dinsdag 14 maart een voorlichtingsbijeenkomst bij het Innovatiecentrum Veenkoloniën in Valthermond. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het SNN