Laatste trein uit Groningen krijgt nieuwe vertrektijden

De laatste trein uit Groningen richting Assen vertrekt nu de hele week om 00.31 uur. Vanaf december 2011 komt hier verandering in. De laatste trein vertrekt dan van maandag tot vrijdag een halfuur eerder om 00:00 uur. In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag vertrekt de trein een half uur later om 01.00 uur. Dit omdat in het weekend veel stappers de stad Groningen bezoeken.

De laatste trein uit Groningen richting Assen vertrekt nu de hele week om 00.31 uur. Vanaf december 2011 komt hier verandering in. De laatste trein vertrekt dan van maandag tot vrijdag een halfuur eerder om 00:00 uur. In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag vertrekt de trein een half uur later om 01.00 uur. Dit omdat in het weekend veel stappers de stad Groningen bezoeken.

Dienstregeling aanpassen

De trein uit Zwolle staat nu 20 minuten stil in Assen, omdat deze moet wachten op de trein uit Groningen. ’s Nachts is er maar één spoor beschikbaar omdat ProRail dan onderhoud uitvoert aan het spoor. Veel reizigers vinden het niet fijn om midden in de nacht zo lang stil te moeten staan. De provincie Groningen heeft hierover overleg gevoerd met de NS en ProRail. De NS gaat nu de dienstregeling aanpassen.