Laatste ritten historische bussen op 11 en 12 oktober

In het weekend van 11 en 12 oktober rijden de historische bussen van vroegere maatschappijen als DAM en GADO voorlopig hun laatste rondje langs bijzondere plekken in de provincie. Eerder dit jaar vond er al een aantal busritten plaats. De belangstelling was groot. Inmiddels zijn er ook weer veel aanmeldingen binnengekomen voor de laatste busroutes van dit jaar, maar er zijn nog plekken vrij.

In het weekend van 11 en 12 oktober rijden de historische bussen van vroegere maatschappijen als DAM en GADO voorlopig hun laatste rondje langs bijzondere plekken in de provincie. Eerder dit jaar vond er al een aantal busritten plaats. De belangstelling was groot. Inmiddels zijn er ook weer veel aanmeldingen binnengekomen voor de laatste busroutes van dit jaar, maar er zijn nog plekken vrij.

Allerlei activiteiten

Tijdens de busritten is er een gids bij die van alles vertelt over hoe het reizen er vroeger aan toe ging in de provincie, de historische bus en de omgeving. Op de routes worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een vaartocht met reddingsboten, een rit met een historische stoomtrein of een rondleiding bij het klooster in Aduard. Er reizen ook reporters mee die persoonlijke verhalen van passagiers optekenen en een plek geven op de website www.deverhalenvangroningen.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden. Op de website staat verder informatie over de busroutes, de vertrektijden en de activiteiten langs de routes. Opgeven kan ook via mail (info@deverhalenvangroningn.nl) of telefoon (050 - 211 05 03).

Verhalen van Groningen

De Verhalen van Groningen (voorheen 'Het Verhaal van Groningen') is een stichting die de Groninger geschiedenis toegankelijk wil maken voor een groot publiek. De stichting organiseert de busreizen samen met musea en culturele instellingen in de provincie.