Kosten aanleg spoorlijn Heerenveen-Groningen hoger dan verwacht

De kosten voor het beheer en onderhoud van de geplande spoorlijn Heerenveen-Groningen vallen hoger uit dan verwacht. Dit valt op te maken uit een onderzoek uitgevoerd door het projectbureau. Uit berekeningen blijkt dat de aanleg van de spoorlijn ruim 700 miljoen euro kost, terwijl er 577 miljoen euro beschikbaar is. Naar verwachting besluiten de provincies Groningen en Fryslân en de gemeenten Groningen, Zuidhorn, Leek, Marum, Smallingerland, Opsterland en Heerenveen dit voorjaar wat er gaat gebeuren met de spoorlijn.

De kosten voor het beheer en onderhoud van de geplande spoorlijn Heerenveen-Groningen vallen hoger uit dan verwacht. Dit valt op te maken uit een onderzoek uitgevoerd door het projectbureau. Uit berekeningen blijkt dat de aanleg van de spoorlijn ruim 700 miljoen euro kost, terwijl er 577 miljoen euro beschikbaar is. Naar verwachting  besluiten de provincies Groningen en Fryslân en de gemeenten Groningen, Zuidhorn, Leek, Marum, Smallingerland, Opsterland en Heerenveen dit voorjaar wat er gaat gebeuren met de spoorlijn.

Exploitatie en onderhoud

Marktpartijen hebben altijd aangegeven dat het budget van 577 miljoen voldoende zou zijn voor de aanleg. In september dit jaar besloten de provincies Fryslân en Groningen onderzoek te doen naar de exploitatie en het beheer en onderhoud van de spoorlijn. Ook deze kosten moeten de provincies betalen.

Financiering

De financiering van de aanleg van de spoorlijn komt uit het RegioSpecifiekPakket. Het Noorden heeft dit geld van het Rijk gekregen toen de Zuiderzeelijn werd afgeblazen. De gelden uit dit pakket zijn bestemd voor de ontwikkeling van de economie en bereikbaarheid in het Noorden.

Kijk ook op www.spoorlijnheerenveengroningen.nl.