Koninklijk paar bezoekt Veenkoloniën op 17 februari

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op dinsdag 17 februari een bezoek aan de Veenkoloniën in Groningen en Drenthe. Tijdens het bezoek is er aandacht voor de sociale en economische ontwikkelingen in het gebied. Overheden, bedrijven, instellingen en bewoners werken op dit moment samen om de Veenkoloniën verder te versterken.

 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op dinsdag 17 februari een bezoek aan de Veenkoloniën in Groningen en Drenthe. Tijdens het bezoek is er aandacht voor de sociale en economische ontwikkelingen in het gebied. Overheden, bedrijven, instellingen en bewoners werken op dit moment veel samen om de Veenkoloniën verder te versterken.

Veendam en Stadskanaal

Het koninklijk paar zal tijdens het bezoek vergezeld worden door commissaris van de Koning Max van den Berg. De koning en koningin bezoeken eerst het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Hier krijgen zij een rondleiding langs een tentoonstelling en gaan ze in gesprek met medewerkers van aardappelzetmeelfabriek AVEBE, onderzoekers en jonge boeren, over innovatieve landbouwprojecten in het gebied. Het bezoek gaat verder in Stadskanaal, waar het koninklijk paar een kijkje neemt bij het Sociale Werkvoorzieningsbedrijf Wedeka. Daarna wordt er nog een bezoek gebracht aan Emmen.

Kijk voor het programma op de website van de provincie Drenthe. Meer informatie is ook te vinden op de website van het Koninklijk Huis.