Koningsdagcampagne #mijngroningen: wat maakt Groningen bijzonder?

#mijngroningen, zo heet de nieuwe campagne in de aanloop naar Koningsdag op 27 april. Commissaris van de Koning René Paas gaf namens de gemeente Groningen en de Oranjevereniging het startsein, met een filmpje in de Eemshaven. Alle Groningers zijn uitgenodigd om te laten zien wat Groningen voor hen zo bijzonder maakt. Dat kan door een foto of filmpje te delen op sociale media via #mijngroningen. De campagne is bedoeld om met de hele provincie toe te leven naar het bezoek van koning Willem-Alexander en zijn familie. 

Filmpje delen 

Wat is het precies dat Groningen zo prachtig of bijzonder maakt? Wat wilt u laten zien van Groningen of welke Groninger wilt u in het zonnetje zetten? U kunt een foto of filmpje van uw Groningen op Instagram, YouTube of op de Facebookpagina Koningsdag2018Groningen plaatsen via #mijngroningen. Een aantal bekende Groningers heeft inmiddels al een filmpje geplaatst op de website www.koningsdag.groningen.nl.

Ballonvaart

Meedoen aan de campagne wordt beloond: de winnaar van het beste filmpje en de winnaar van de beste foto krijgen een ballonvaart voor twee cadeau. Ook worden de beste inzendingen tijdens Koningsdag uitgezonden op verschillende beeldschermen in de stad.

Koningsdag in Groningen

Op vrijdag 27 april viert koning Willem-Alexander met zijn familie Koningsdag in de stad Groningen. Gemeente, provincie en Oranjevereniging hopen een groots feest te organiseren voor iedereen in Groningen. Samen met allerlei andere organisaties én de inwoners van Groningen willen wij heel Nederland laten zien dat we trots zijn op onze prachtige stad en regio. Informatie over het programma, de bereikbaarheid en meer, is te vinden op www.koningsdag.groningen.nl.