Kom naar de Groninger Culture Ambassade in Leeuwarden

De Groninger Culturele Ambassade in Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) is geopend. Hiermee heeft ook Groningen de kans zich tijdens het evenement van zijn culturele kant te laten zien. De ambassade is gehuisvest in grote houten kubussen (die in de Zuiderstadgracht drijven) en biedt onderdak aan verschillende kunstprojecten en -activiteiten rondom water en waterstof. De ambassade is sinds 15 september te bezoeken, maar wordt nog officieel geopend, op vrijdag 21 september.

Wat is er te zien?

Enkele thema's die terugkomen in de Culturele Ambassade zijn de zeespiegelstijging, watervervuiling en de overgang naar het gebruik van duurzame energie. De deelnemende Groninger kunstenaars laten de thema's elk op hun eigen manier terugkomen in hun werk. Zo wordt er een video getoond waarin een kunstenaar zijn eigen eiland bouwt en is er een installatie die wordt aangestuurd door waterstof. Verder zijn er verschillende voorstellingen, lezingen en workshops (ook voor kinderen). De Culturele Ambassade staat er tot en met 18 november 2018 en is elke week van woensdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken.

Bijdrage provincie

Het programma van de Culturele Ambassade wordt gecoördineerd door het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Groningen. De provincie Groningen is een van de partijen die financieel bijdraagt. Kijk voor het volledige programma op de website van het CBK.