Klein Dubai in Groningen

Afgelopen week stond in het teken van Blauwestad. Namens het college mocht ik dinsdag de plannen presenteren die we hebben om weer reuring in de Blauwestad te krijgen.

 

Afgelopen week stond in het teken van Blauwestad. Namens het college mocht ik dinsdag de plannen presenteren die we hebben om weer reuring in de Blauwestad te krijgen.

We laten de strategie los door ons uitsluitend te richten op de verkoop van kavels. Ooit was het idee dat gepensioneerden uit de Randstad naar Blauwestad zouden komen. Maar dat is niet gebeurd en dat gaat ook niet meer gebeuren. De economie is immers fors veranderd, net als de consument zelf.

Blauwestad is voor ons een natuurachtig park, waar je goed kunnen wonen, werken en recreĆ«ren. Die drie zaken gaan we aanpakken. We zullen de mogelijkheden van het wonen beter over het voetlicht brengen. En ook de zichtbaarheid van Blauwestad. De mooie natuur willen we beter zichtbaar maken en waar mogelijk versterken.

Het Dagblad had woensdag een mooi foto van een lotuswoning, die we in het Oldambtmeer willen realiseren. 'Klein Dubai' in Oldambtmeer, kopte de krant. In de lotuswoning, een recreatieverblijf, kunnen mensen eens proberen of het ze wat vinden, wonen op of aan het Oldambtmeer.

En zo zijn er meer plannen. U kunt er alles op de website van Blauwestad. Ik hoop oprecht dat we zo voor de nodige reuring in de regio kunnen zorgen. Blauwestad is een geweldig mooi gebied, vanuit die sterke kracht gaan we het verder uitbouwen. Hoe meer mensen komen kennismaken met Blauwestad, hoe beter.

Het is net alsof ik weer ondernemer ben, wat ik vroeger was met mijn bakkerij. De ondernemende overheid, die rol past wel bij me. Beetje praktisch, met oog voor wat de samenleving, onze klant, wil.