Klare Taal Bokaal gewonnen door Statenlid Tim Zwertbroek

Tim Zwertbroek (D66) heeft de provinciale Klare Taal Bokaal gewonnen tijdens de Algemene Beschouwingen van Provinciale Staten op woensdag 29 juni. De jury, bestaande uit jongeren van het Trendteam van de provincie Groningen, was van mening dat hij het meest begrijpelijk sprak tijdens de Statenvergadering. De Klare Taal Bokaal werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt.

Criteria

De jury, bestaande uit Miranda Bots, Cornalie Barlagen, Moniek Veen en Jeannette Jansen, beoordeelden de Statenleden vanaf de publieke tribune en keken daarbij naar het gebruik van lange zinnen, vage praatjes, moeilijke woorden en de interactie van Statenleden met het publiek. Het betoog van Tim Zwertbroek werd door de jongeren als beste beoordeeld.

Algemene beschouwingen

De algemene beschouwingen vinden jaarlijks eind juni plaats en zijn een belangrijk moment voor Provinciale Staten. Tijdens deze vergadering debatteren Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten over het beleid van de komende jaren. Dat gebeurt op basis van de voorjaarsnota.