Kinderen worden bewust van gezond eten tijdens Dutch Food Week

Basisschoolleerlingen uit Midwolda verzamelden op 15 oktober allerlei producten om daarmee iets lekkers te maken. Dat deden ze op educatieboerderij De Nieuwlandse Akker. Deze FoodSpelen zijn onderdeel van de Dutch Food Week. Doel van de week is om kinderen en jongeren te leren waar voedsel vandaan komt en hoe je het klaar kunt maken. 

Gezond eten

Met het landelijk programma Jong Leren Eten werken het Rijk, provincies, gemeenten, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kinderen en jongeren tot 18 jaar meer te leren over voedsel. Het doel is dat ze gezonder gaan eten. De provincie en Jong Leren Eten van GGD Groningen werken hier dit jaar voor het eerst in samen. De FoodSpelen zijn de Groningse invulling van de Dutch Food Week. 

Meedoen in de maatschappij

Jong Leren Eten past goed in het uitvoeringsprogramma Leefbaarheid van de provincie Groningen op het onderdeel gezondheid. Het is een preventief programma, waarin een aantal belangrijke gezondheidsthema's zoals gezonde voeding en een gezond gewicht bij elkaar komen. De basis voor een goed en gezond leven wordt in de kindertijd gelegd. Daarom is het belangrijk dat kinderen al vroeg leren over gezond eten. Een goede gezondheid draagt eraan bij dat mensen actief kunnen meedoen in de maatschappij.