Karakteristieke iep keert terug langs waddenkust

De iepen keren terug in de Groninger en Friese waddengemeenten. Dankzij het Waddenfondsproject ‘Herplant iepen in de waddenregio' worden er 7.000 iepen geplant. De iepen komen te staan langs wegen, op boerenerven en historische terreinen en in de terp- en wierdedorpen. Op 11 februari openden de gedeputeerden Henk Staghouwer en Johannes Kramer (Fryslân) officieel het iepenpark in het Friese Burdaard.

De iepen keren terug in de Groninger en Friese waddengemeenten. Dankzij het Waddenfondsproject ‘Herplant iepen in de waddenregio' worden er 7.000 iepen geplant. De iepen komen te staan langs wegen, op boerenerven en historische terreinen en in de terp- en wierdedorpen. Op 11 februari openden de gedeputeerden Henk Staghouwer en Johannes Kramer (Fryslân) officieel het iepenpark in het Friese Burdaard.

Opmars

De iep is altijd kenmerkend geweest voor de waddenregio. Door de komst van de iepziekte zijn de iepen grotendeels verdwenen. Dankzij het Waddenfondsproject is de iep langs de kust aan een opmars bezig. Het project is een mooi vervolg op het gezamenlijk terugdringen van de iepziekte door beide Friese en Groninger iepenwachten.

Nieuw iepenpark

In het kader van het project is ook aandacht gevraagd voor de betekenis en toepasbaarheid van deze boomsoort. Het nieuwe iepenpark laat de soorten en diversiteit aan iepen zien. Het park levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de bewustwording over de eigenschappen van deze boomsoort.