Kap- en grondwerkzaamheden rondom Groningerweg tot half april

In de week van 11 februari starten de kap- en grondwerkzaamheden voor de aanpassingen rondom de Groningerweg en Beijum-Noord. Hiermee is de laatste fase van de werkzaamheden voor de aanpak van de Oostelijke Ringweg in gang gezet. De voorbereidende werkzaamheden duren tot april 2013. De weggebruiker zal hier niet direct veel hinder van ondervinden. Vanaf de zomer van 2013 vinden er wel een jaar lang grootschalige omleidingen plaats. Eind 2014 is het deelproject Beijum-Noord/Groninger weg klaar.

 

In de week van 11 februari starten de kap- en grondwerkzaamheden voor de aanpassingen rondom de Groningerweg en Beijum-Noord. Hiermee is de laatste fase van de werkzaamheden voor de aanpak van de Oostelijke Ringweg in gang gezet. De voorbereidende werkzaamheden duren tot april 2013. De weggebruiker zal hier niet direct veel hinder van ondervinden. Vanaf de zomer van 2013 vinden er wel een jaar lang grootschalige omleidingen plaats. Eind 2014 is het deelproject Beijum-Noord/Groninger weg klaar. 

Omleiding voor fietsers

Het fietsverkeer voor de Groningerweg wordt tijdens de kapwerkzaamheden tijdelijk omgeleid. Door het kappen van de bomen en struiken bij het viaduct bij de Groningerweg en de Oostelijke Ringweg, krijgt de omgeving de komende weken een nieuw aanzicht. Vanaf eind 2014, begin 2015 wordt er weer nieuw groen aangeplant.

Stremming Groningerweg 

Om het deelproject te kunnen realiseren is de Groningerweg bij de huidige verkeerslichten - op de Oostelijke Ringweg op het kruispunt/viaduct ter hoogte van Hornbach - vanaf de zomer van 2013 een jaar lang afgesloten. Om bedrijventerrein Het Witte Lam bereikbaar te houden, ligt er een voorstel voor een tijdelijke verkeerssituatie. De belangrijkste maatregel is de aanleg van twee tijdelijke verkeerslichten op de Eemshavenweg (N46): een ter hoogte van het bedrijventerrein Het Witte Lam en een iets verder richting Eemshaven.

Nieuwe situatie

De verkeerslichten bij de Groningerweg verdwijnen. De aansluiting wordt omgebouwd tot een ongelijkvloerse kruising met op- en afritten naar de Oostelijke Ringweg. De Groningerweg gaat straks onder de Oostelijke Ringweg door. Ook is er een op- en afrit aan het ontwerp toegevoegd voor het verkeer dat komt vanaf de Eemshavenweg (N46) richting de Groningerweg.

Totale aanpak Ring Oost

De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak Ring Oost (periode 2010-2014) waarbij de huidige kruisingen bij de Oostelijke Ringweg ongelijkvloers worden. Het doel van deze aanpassingen is om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op de Oostelijke Ringweg te verbeteren.