Kans op geuroverlast door proef bij Eemscentrale

Van 4 maart tot en met 14 maart 2013 houdt De Eemscentrale in de Eemshaven een proef met als doel de uitstoot tijdens het opstarten van de centrale in de toekomst te beperken (milieuwinst). De proef kan leiden tot het vormen van een gele pluim uit een van de schoorstenen van de Eemscentrale en kan ook geuroverlast veroorzaken. Dit zal in de testperiode vaker en langer voorkomen dan normaal is tijdens het opstarten van de centrale.

Van 4 maart tot en met 14 maart 2013 houdt De Eemscentrale in de Eemshaven een proef met als doel de uitstoot tijdens het opstarten van de centrale in de toekomst te beperken (milieuwinst).  De proef kan leiden tot het vormen van een gele pluim uit een van de schoorstenen van de Eemscentrale en kan ook geuroverlast veroorzaken. Dit zal in de testperiode vaker en langer voorkomen dan normaal is tijdens het opstarten van de centrale.

Vergunning

De provincie Groningen heeft toestemming gegeven aan De Eemscentrale in de Eemshaven voor het houden van de proef. De Eemscentrale moet de provincie om toestemming vragen omdat wij het bevoegd gezag zijn over de vergunning van dit bedrijf.

Kijk voor meer informatie over het hoe en het waarom van de test op www.gdfsuez.nl.