Jongeren praten met de Staten over corona

Hoe denken jongeren over Groningen in coronatijd? Lukt het straks nog om een stageplek te vinden? Hoe kan je veilig naar school of naar het werk? En hoe kun je genoeg afstand houden tijdens het uitgaan? Provinciale Staten roepen jongeren op om van zich te laten horen. Ze kunnen een vlog of mail sturen met hun ideeën voor de provincie Groningen na corona. Daarnaast hebben de Staten een aantal jongeren gevraagd hun ideeën toe te lichten tijdens een digitale editie van Praten met de Staten. De opbrengst van deze actie nemen de Staten mee naar de commissievergadering in september.

In gesprek

Tijdens een speciale editie van Praten met de Staten op 18 september gaan Statenleden in gesprek met jongeren via een video-verbinding. De Statenleden willen graag horen welke veranderingen jongeren ervaren in hun leefwereld als gevolg van het coronavirus. Wat houdt ze bezig als het gaat over hun leefomgeving, vrije tijd, klimaat, energie, openbaar vervoer en andere onderwerpen waar de provincie over gaat. En wat kunnen Provinciale Staten als volksvertegenwoordigers hieraan bijdragen? Meer informatie hierover is te vinden op www.pratenmetdestaten.nl

Live te volgen

Provinciale Staten willen met deze actie jongeren van alle leeftijden de gelegenheid geven om hun mening te geven. Van 27 augustus tot en met 11 september worden jongeren via sociale media opgeroepen ideeën aan te leveren. De ideeën worden verzameld op www.pratenmetdestaten.nl. De speciale digitale editie van Praten met de Staten op 18 september is vanaf 10.00 uur live te volgen via de provinciale website. De Statenleden bespreken de opbrengst van deze actie in de commissievergadering van 23 september. Dan staat het onderwerp 'Jongeren praten met de Staten over corona' op de agenda.