Jonge werkzoekenden spelen om vouchers voor een baan

Werk in Zicht geeft vouchers uit aan werkgevers die werkzoekende jongeren onder de 27 jaar in de Arbeidsmarktregio Groningen een werk(leer)plek aanbieden. Voor deze jongeren organiseert Werk in Zicht de NoorderBaanBattle waarin ze in teams tegen elkaar spelen om een werkervaringsplek of baan. De provincie Groningen draagt 25.000 euro bij aan het project.

Werk in Zicht geeft vouchers uit aan werkgevers die werkzoekende jongeren onder de 27 jaar in de Arbeidsmarktregio Groningen een werk(leer)plek aanbieden. Voor deze jongeren organiseert Werk in Zicht de NoorderBaanBattle waarin ze in teams tegen elkaar spelen om een werkervaringsplek of baan. De provincie Groningen draagt 25.000 euro bij aan het project.

Voucher

De vouchers ter waarde van 2500 euro zijn beschikbaar voor werkgevers die een werk(leer)plek aanbieden aan schoolverlaters of werkzoekende jongeren tussen de 18 en 27 jaar die geen zicht hebben op een reguliere baan. In totaal kunnen er twintig vouchers worden aangevraagd.

NoorderBaanBattle

De NoorderBaanBattle is een competitie voor werkzoekende jongeren uit de Arbeidsmarktregio Groningen. Jongeren onder de 27 jaar die een mbo-, hbo- of wo-opleiding hebben gevolgd kunnen zich inschrijven voor de battle. Onder leiding van twee ervaren coaches spelen ze in teams tegen elkaar. De jongeren gaan zelf aan de slag om een werkervaringsplek of baan te vinden. Het team dat de meeste leden aan een baan helpt wint de competitie. De battle loopt van maart tot oktober 2015.