Jeugdzorg officieel overgedragen aan gemeenten op symposium

Tijdens een symposium op vrijdag 12 december in het provinciehuis heeft de provincie Groningen de jeugdzorg officieel overgedragen aan de gemeenten. Daarbij waren gedeputeerde Yvonne van Mastrigt, enkele wethouders van Groninger gemeenten en vertegenwoordigers van onder meer Bureau Jeugdzorg en het Leger des Heils Noord aanwezig.

Tijdens een symposium op vrijdag 12 december in het provinciehuis heeft de provincie Groningen de jeugdzorg officieel overgedragen aan de gemeenten. Daarbij waren gedeputeerde Yvonne van Mastrigt, enkele wethouders van Groninger gemeenten en vertegenwoordigers van onder meer Bureau Jeugdzorg en het Leger des Heils Noord aanwezig.

Symbolische overdracht

Op het symposium, dat geleid werd door RTV Noord-presentatrice Eva Hulscher, werd er teruggeblikt op de afgelopen jaren en stilgestaan bij wat er bereikt is.  Ook was er ruimte voor debat en voor muzikale optredens. De betrokken wethouders van de gemeenten Groningen, De Marne en Hoogezand-Sappemeer gingen daarna nog in op de toekomst van de jeugdzorg. Het symposium werd afgesloten met de symbolische overdracht, waarbij wethouders en bestuurders van jeugdzorginstellingen een grote opgeblazen bal met handtekeningen erop, in de lucht hielden en de zaal in worpen.

De gemeenten hebben vanaf 1 januari de jeugdzorg onder hun hoede. De provincie gaat alleen nog het Meldpunt Jeugdhulp Groningen financieren.