Jeugdsoos Eagle in Baflo gaat verbouwen

Mede dankzij een subsidie van LEADER Hoogeland kan Jeugdsoos Eagle in Baflo beginnen aan een ingrijpende verbouwing.

Asbest in het dak, loslatend pleisterwerk, oude gaskachels, lekkage: het is duidelijk dat de jeugdsoos Eagle in Baflo hoognodig toe is aan groot onderhoud. Daar kan binnenkort mee worden gestart nu de financiering rond is. De totale kosten voor de verbouwing bedragen 250.000 euro. Subsidieprogramma LEADER draagt 50.000 euro bij. De rest van het benodigde geld komt uit eigen middelen, subsidies en fondsen.

Ontmoetingsplek voor jongeren

Het pand uit 1984 is de ontmoetingsplek van dagelijks zo'n 50 jongeren uit Baflo en omgeving. Tijdens feesten biedt Eagle onderdak aan 100 tot 150 feestgangers. Het aantal actieve vrijwilligers schommelt rond de veertig.

Over LEADER programma Hoogeland

LEADER is een subsidieprogramma van ruim 14 miljoen euro, gefinancierd door de Europese Unie, de provincie Groningen en de acht gemeenten in het Hoogeland. Voor deze subsidie komen initiatieven in aanmerking die een economische impuls geven aan het Hoogeland en de leefbaarheid in het gebied versterken.

De LAG Hoogeland is een samenwerkingsverband van de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer, Winsum, provincie Groningen en themaleden voor de onderwerpen; bedrijfsleven, landbouw, toerisme, kunst en cultuur, natuur en milieu, welzijn en leefbaarheid. Mevrouw Rika Pot, burgemeester van Appingedam, is voorzitter van de LAG.