Janny Vlietstra benoemd tot waarnemend burgemeester van Haren

Janny Vlietstra (PvdA) is door commissaris van de koningin Max van den Berg benoemd tot waarnemend burgemeester van Haren. Zij bekleedt de functie vanaf 1 mei 2013 voor een periode van twee jaar. Vlietstra volgt Rob Bats op, die stopt als burgemeester van Haren.

 

Janny Vlietstra (PvdA) is door commissaris van de koningin Max van den Berg benoemd tot waarnemend burgemeester van Haren. Zij bekleedt de functie vanaf 1 mei 2013 voor een periode van twee jaar. Vlietstra volgt Rob Bats op, die stopt als burgemeester van Haren.

Grenzeloos gunnen

De commissaris van de koningin heeft kort na de ontslagaanvraag van Bats gesproken met de fractievoorzitters van de gemeente Haren over de ontstane situatie. Tijdens dat overleg is afgesproken dat er zo snel mogelijk een waarnemend burgemeester benoemd wordt voor de duur van twee jaar. Deze periode is overeengekomen, omdat de verwachting is dat de uitwerking van het rapport 'Grenzeloos gunnen' van de visitatiecommissie tegen die tijd verder zal zijn uitgekristalliseerd. In dit rapport heeft de visitatiecommissie advies uitgebracht over de bestuurlijke toekomst van gemeenten in de provincie Groningen.

Lange staat van dienst

De nieuwe waarnemend burgemeester heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. Vlietstra was eerder wethouder in Leeuwarden, burgemeester van Winschoten, gedeputeerde in Drenthe en waarnemend burgemeester van De Wolden. Momenteel is zij nog waarnemend burgemeester van Marum en lid van de Eerste Kamer.