Internationale belangstelling voor wedstrijd vergroening chemie en economie

Meer dan 200 innovatieve bedrijven vanuit de hele wereld, waaronder Amerika, Hongkong en Israël, hebben zich aangemeld voor de Sustainable Industry Challenge van Chemport Europe. De Sustainable Industry Challenge is een soort wedstrijd, waarbij vijf industriële bedrijven oplossingen zoeken voor de vergroening van de chemie- en energiesector. Innovatieve bedrijven kunnen hier oplossingen voor bedenken. De Sustainable Industry Challenge wordt georganiseerd door Economic Board Groningen in samenwerking met partners uit de regio.

Selectie

De komende weken worden de aanmeldingen besproken samen met de vijf industriële bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen: Teijin Aramid, SuikerUnie, ENGIE, ESD-SIC en BioMCN. Het is de bedoeling dat per voorgestelde oplossing vijf tot tien bedrijven worden uitgenodigd om hun voorstel te presenteren. De finale is op 8 januari 2020, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports in Delfzijl. Dan presenteren de deelnemende bedrijven zich en maken de organiserende bedrijven bekend met wie zij een proefproject gaan uitvoeren en de oplossingen gaan testen. De winnaar krijgt €100.000 om te besteden aan dit project.

Bedrijven trekken

De Sustainable Industry Challenge is bedoeld om bedrijven uit te dagen om met concrete oplossingen te komen om de chemie- en energiesector te vergroenen. Het levert ook nieuwe contacten op met innovatieve bedrijven, die zich mogelijk gaan vestigen in onze regio. Dit zorgt voor verduurzaming, meer bedrijvigheid en meer banen.

Chemport Europe

Economic Board Groningen is initiatiefnemer van de Sustainable Industry Challenge, Chemport Europe edition. EBG werkt hierin samen met Campus Groningen, NOM, Groningen Seaports, de provincie Groningen en de provincie Drenthe. Samen zijn zij onderdeel van Chemport Europe, het programma om groene chemie in Noord-Nederland te versnellen en op de kaart te zetten.