Inschrijving Duurzame Dorpen Verkiezing van start

Op woensdag 23 november 2011 start de inschrijving voor de Duurzame Dorpen Verkiezing. Dorpsbewoners van de gemeenten Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren kunnen een plan indienen om hun directe omgeving socialer of duurzamer te maken. De beste ideeën winnen een prijs van maximaal 3.000,- euro. Inschrijven voor de verkiezing kan tot 9 januari 2012.

Op woensdag 23 november 2011 start de inschrijving voor de Duurzame Dorpen Verkiezing. Dorpsbewoners van de gemeenten Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren kunnen een plan indienen om hun directe omgeving socialer of duurzamer te maken. De beste ideeën winnen een prijs van maximaal 3.000,- euro. Inschrijven voor de verkiezing kan tot 9 januari 2012 via www.groningerdorpen.nl.

Geld en kennis voor aantrekkelijke dorpen

Bewoners hebben vaak zelf goede ideeën over wat er in hun dorp moet veranderen om het dorp in de toekomst aantrekkelijk te houden. Vaak kunnen dorpsbewoners hun initiatieven niet uitvoeren omdat er meer kennis nodig is of omdat er geen geld is om te starten. Voor deze mensen is de verkiezing georganiseerd. Behalve een geldprijs kunnen deelnemers ook in aanmerking komen voor professionele coaching en advies tijdens het uitvoeren van de plannen.

Inspiratie opdoen tijdens startavond

De start van de Duurzame Dorpen Verkiezing vindt plaats op woensdagavond 23 november om 20.00 uur in Dorpshuis de Hoeksteen in Noordlaren. Dorpsbewoners kunnen zich hier laten inspireren door verschillende ervaringsdeskundigen. Die geven informatie over duurzame en sociale projecten zoals Collectief duurzaam bouwen, Grunneger Power en Dörpssörg. En zij kunnen spreken met experts op het gebied van welzijn, energie of bouwen en hen advies vragen over hun eigen plannen.

Meer informatie

De organisatie van de verkiezing is in handen van de Vereniging Groninger Dorpen, Summersalt en Roeg & Roem. Meer informatie over de verkiezing en deelname is te vinden op www.groningerdorpen.nl.