Innovatieve drukpers zorgt voor 16 banen bij drukkerij Simian

Drukkerij Simian in Westerbroek investeert in een nieuwe drukpers. Deze drukpers werkt met een innovatief camerasysteem waardoor er minder uitval is en de kwaliteit van het drukken wordt verbeterd. Door de investering komen er zo'n zestien arbeidsplaatsen op lbo-/mbo-niveau bij. Reden voor de provincie Groningen om het bedrijf een subsidie toe te kennen van 50.000 euro, vanuit het economie- en arbeidsmarktprogramma Groningen@Work.

Groei

Simian is een snel groeiende drukkerij en het moederbedrijf van de drukwerksites Reclameland, Drukland en Flyerzone. Simian telt in totaal 300.000 bedrijven en organisaties als klant. De twee laatstgenoemde bedrijven zijn twee jaar geleden overgenomen door Simian. Vanwege deze overname en groei zijn beide bedrijven verhuist van Rotterdam en Roden naar Westerbroek. Er werken daar nu 110 mensen.

Innovatief en duurzaam

Door de investering in de nieuwe drukpers, een Komori Lithrone G 84OP H-UV met een innovatief camerasysteem, wordt het productieproces sneller en wordt fors bespaard op papier- en inktverbruik. Per product wordt de productietijd korter en wordt er dus minder energie gebruikt.

Echt ondernemerschap

Gedeputeerde Patrick Brouns vindt dit bedrijf een voorbeeld van echt ondernemerschap. "Simian laat zien dat het durft te investeren. Het is goed om te zien dat zo'n investering leidt tot nieuwe werkgelegenheid en het ook een verbetering is voor het milieu. De subsidie lijkt mij hier dan ook goed besteed."

Groningen@Work

De provincie zorgt voor cofinanciering vanuit Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019. Het doel van Groningen@Work is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen, waar ondernemers aan deel kunnen nemen of beroep op kunnen doen.