Inloopbijeenkomst over Fietssnelweg Groningen-Assen

De provincies Groningen en Drenthe organiseren een inloopbijeenkomst over de fietssnelweg tussen Groningen en Assen. De bijeenkomst vindt plaatst op woensdag 28 juni 2017 tussen 16.00 en 20.00 uur in Dorpshuis De Pan, Nieuwe Rijksweg 4 in Vries. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn medewerkers van de provincies en gemeenten aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Bezoekers kunnen zich ook opgeven voor werksessies die binnenkort plaatsvinden.

Schetsontwerp

De provincies Drenthe en Groningen willen samen met de gemeenten Assen, Haren, Groningen en Tynaarlo een fietssnelweg tussen Assen en Groningen aanleggen langs het Noord-Willemskanaal. Vijf creatieve bureaus hebben hiervoor vorig jaar ieder een toekomstbeeld geschetst. De volgende stap is om vanaf nu tot oktober 2017 de idee├źn verder uit te werken in een schetsontwerp. Inwoners van de betrokken gemeenten wordt gevraagd om mee te denken. Voor het gedeelte van fietssnelweg tussen de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen en de Witte Molen in Haren heeft de provincie Groningen al een plan gemaakt omdat op dat deel onderhoudswerkzaamheden aan de dijk plaatsvinden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Traas, procesregisseur Fietssnelweg Assen-Groningen, e-mail p.traas@drenthe.nl.