Inloopbijeenkomst kruising N33 bij Zuidbroek

De kruising van de N33 met de A7 bij Zuidbroek krijgt de vorm een klaverblad. Rijkswaterstaat en de provincies Groningen en Drenthe presenteren het nieuwe plan op donderdag 23 februari tijdens een inloopmarkt in dorpscentrum De Broeckhof, W.A. Scholtenweg 18 in Zuidbroek. Medewerkers van de provincies en Rijkswaterstaat zijn aanwezig om uitleg te geven. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.00 tot 21.00 uur.

De kruising van de N33 met de A7 bij Zuidbroek krijgt de vorm een klaverblad.  Rijkswaterstaat en de provincies Groningen en Drenthe presenteren het nieuwe plan op donderdag 23 februari tijdens een inloopmarkt in dorpscentrum De Broeckhof, W.A. Scholtenweg 18 in Zuidbroek. Medewerkers van de provincies en Rijkswaterstaat zijn aanwezig om uitleg te geven. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.00 tot 21.00 uur.

Nieuw ontwerp

In de oorspronkelijke plannen voor de N33 was het de bedoeling bij Zuidbroek twee rotondes achter elkaar te leggen. Omdat de provincie Groningen extra geld heeft voor de N33, kan er een klaverblad aangelegd worden. Het klaverblad krijgt drie bogen en een verbindingslus die onder de A7 doorloopt. Hierdoor past het kruispunt goed bij het landschap.

Planning

Het nieuwe klaverblad wordt opgenomen in het Tracébesluit dat in april zal verschijnen. Dan start ook de formele inspraakprocedure. Begin 2013 start de aannemer met de werkzaamheden. Uiterlijk 31 maart 2015 rijden de eerste auto’s over de vernieuwde weg.