Inloopbijeenkomst Fietsroute Plus Groningen - Ten Boer 9 oktober

Op woensdag 9 oktober vindt er een inloopbijeenkomst plaats over de Fietsroute Plus tussen Groningen en Ten Boer. De bijeenkomst wordt gehouden in het Buurhoes Ontmoetingscentrum, Gaykingastraat 17 in Ten Boer tussen 18.30 en 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers zich laten informeren over het voorkeursalternatief van de projectgroep. Bezoekers kunnen hun mening geven over het voorkeursalternatief en suggesties doen over de de uitwerking van de plannen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de provincie Groningen en de gemeenten Groningen en Ten Boer.

 

Op woensdag 9 oktober vindt er een inloopbijeenkomst plaats over de Fietsroute Plus tussen Groningen en Ten Boer. De bijeenkomst wordt gehouden in het Buurhoes Ontmoetingscentrum, Gaykingastraat 17 in Ten Boer tussen 18.30 en 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers zich laten informeren over het voorkeursalternatief van de projectgroep. Bezoekers kunnen hun mening geven over het voorkeursalternatief en suggesties doen over de de uitwerking van de plannen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de provincie Groningen en de gemeenten Groningen en Ten Boer.

Wat is een Fietsroute Plus?

De provincie Groningen en de gemeenten Groningen en Ten Boer wil een Fietsroute Plus aanleggen tussen Groningen en Ten Boer.  Een Fietsroute Plus is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroutes moet het fietsen prettiger en veiliger worden. Tussen Groningen en Zuidhorn ligt al een Fietsroute Plus. In de toekomst komen er nog Fietsroutes Plus naar Bedum, Leek, Winsum en Ten Boer.

Besluit

De reacties die tijdens de inloopbijeenkomst naar voren komen worden verzameld en, waar mogelijk, verwerkt in het uiteindelijke voorstel van de projectgroep aan de politiek. Naar verwachting nemen Provinciale Staten begin 2014 een besluit over de uitwerking van de plannen.