Inloopavonden over werkzaamheden N980 tussen Grootegast en Doezum

Op 27 en 28 augustus zijn er inloopavonden over de werkzaamheden aan de provinciale weg N980 tussen Grootegast en Doezum. Op 2 september starten de werkzaamheden voor groot onderhoud aan de weg vanaf de rondweg Grootegast tot aan de Kaleweg bij Doezum. Het asfalt wordt vervangen en de dorpskern van Doezum wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november en worden in fasen uitgevoerd.

Inloopavonden

Er zijn twee inloopavonden, één voor bewoners en één voor bedrijven. De inloopavond voor bedrijven is op 27 augustus in MFA Grootegast in Doezum, van 17.00 uur tot 20.00 uur. De avond voor bedrijven is op 28 augustus van 17.00 uur tot 20.00 uur in de gemeentewerf van Grootegast. Tijdens de inloopavonden kunnen inwoners en bedrijven informatie krijgen over de uitvoering van de werkzaamheden, de stremmingen, omleidingsroutes en de planning.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijven over het algemeen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Het kan vóórkomen dat tijdens het asfalteren of frezen een bedrijf tijdelijk niet bereikbaar is. De bedrijven worden hierover tijdelijk geïnformeerd. Het streven is de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Omleiding

Voor het doorgaande verkeer tussen Sebaldeburen en Kornhorn is een omleidingsroute. Deze wordt met borden aangegeven. De omleidingsroutes zijn ook te vinden op www.groningenbereikbaar.nl .