Inloopavonden opstelterrein Haren op 5 en 11 maart

De provincie Groningen organiseert twee informatiebijeenkomsten over een nieuw opstelterrein voor personentreinen in Haren. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 5 maart en dinsdag 11 maart tussen 16.30 uur en 21.00 uur in Astoria, Rijksstraatweg 200, Haren. Er zijn medewerkers van de provincie Groningen, de gemeente Haren, de gemeente Groningen en ProRail aanwezig om vragen te beantwoorden.

De provincie Groningen organiseert twee informatiebijeenkomsten over een nieuw opstelterrein voor personentreinen in Haren. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 5 maart en dinsdag 11 maart  tussen 16.30 uur en 21.00 uur in Astoria, Rijksstraatweg 200, Haren. Er zijn medewerkers van de provincie Groningen, de gemeente Haren, de gemeente Groningen en ProRail aanwezig om vragen te beantwoorden.

Stationsgebied

De provincie Groningen gaat samen met de Regio Groningen Assen het openbaar vervoer in het Noorden verbeteren. Er gaan extra treinen rijden naar bijvoorbeeld Leeuwarden, Haren en Assen. Ook gaan de treinen vanuit Leeuwarden doorrijden naar station Groningen Europapark en zullen de treinen vanuit Bad Nieuweschans en Veendam doorrijden naar Roodeschool en Delfzijl. Daarnaast wordt er een rechtstreekse treinverbinding tussen Groningen en Bremen gerealiseerd. Hiervoor moet het stationsgebied in Groningen flink aangepakt worden. Mede daardoor moet het bestaande opstelterrein verplaatst worden.

Locatie

Voor het opstelterrein zijn verschillende mogelijke locaties onderzocht. Daarbij kwam de locatie De Vork in Haren naar voren als enige geschikte locatie. Afgelopen najaar zijn de gemeenteraden van  Groningen en Haren ge├»nformeerd over het toekomstige opstelterrein. We nodigen omwonenden en aanliggende bedrijven uit om mee te denken over de inpassing van het opstelterrein in de omgeving. Hun reacties, idee├źn en adviezen neemt de Stuurgroep spoorknoop Groningen mee bij het maken van een voorkeursinpassingsplan. Uiteindelijk neemt de Stuurgroep een besluit over hoe het opstelterrein eruit gaat zien.