Inloopavonden nieuwe bruggen Van Starkenborghkanaal in november

Wilt u meer weten over de nieuwe Paddepoelsterbrug, Gerrit Krolbrug of Dorkwerderbrug? Kom dan op 19, 25 of 26 november naar een van de drie inloopavonden. De bruggen over het Van Starkenborghkanaal worden vervangen vanwege de aanpak van de vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl. Daarmee wordt het kanaal straks toegankelijk voor grotere vrachtschepen. Bij de verbetering van de vaarweg werkt de provincie Groningen samen met de provincie Fryslân en Rijkswaterstaat.

 

Wilt u meer weten over de nieuwe Paddepoelsterbrug, Gerrit Krolbrug of Dorkwerderbrug? Kom dan op 19, 25 of 26 november naar een van de drie inloopavonden. De bruggen over het Van Starkenborghkanaal worden vervangen vanwege de aanpak van de vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl. Daarmee wordt het kanaal straks toegankelijk voor grotere vrachtschepen. Bij de verbetering van de vaarweg werkt de provincie Groningen samen met de provincie Fryslân en Rijkswaterstaat.

Paddepoelsterbrug

De eerste inloopbijeenkomst is op dinsdag 19 november, van 17.00 tot 20.30 uur. Hier kunt u de plannen bekijken voor de nieuwe Paddepoelsterbrug. Binnenkort start een studie naar verschillende varianten. De bijeenkomst vindt plaats in verenigingsgebouw De Hoeksteen (naast de kerk), Hoogeweg 2 in Dorkwerd.

Gerrit Krolbrug

Op maandag 25 november bent u tussen 17.00 en 20.30 uur welkom in het Wessel Gansfort College (Heerdenpad 8, Groningen) voor een inloopbijeenkomst. Hier komen de plannen voorbij voor de nieuwe Gerrit Krolbrug.

Projecten Zuidhorn

De inloopbijeenkomst op 26 november gaat over de vervanging van de Dorkwerderbrug en de Aduarderbrug. Ook krijgt u hier informatie over de projecten in de gemeente Zuidhorn, die te maken hebben met de aanpak van het Van Starkenborghkanaal: de wegomlegging van de N355, de nieuwe vaste brug, de nieuwe beweegbare brug, de nieuwe spoorbrug en de bochtverruiming. U kunt tussen 17.00 en 21.00 uur terecht in de Balk (De Gast 39, Zuidhorn) met uw vragen en suggesties.