Inloopavonden extra sneltrein Groningen – Leeuwarden goed bezocht

De vijf informatieavonden van eind juni en begin juli, over de extra treintrein tussen Groningen en Leeuwarden, zijn door ongeveer 300 mensen bezocht. De reizigers reageerden veelal positief over de komst van de extra sneltrein. Omwonenden stelden vooral vragen over geluid en trillingen. Dit is een aandachtspunt in de verdere uitwerking van het project. Tijdens de avonden zijn er door bezoekers reactieformulieren ingevuld. In september plaatsen wij een overzicht op de website met de antwoorden op de vragen die zijn gesteld.

 

De vijf informatieavonden van eind juni en begin juli, over de extra treintrein tussen Groningen en Leeuwarden, zijn door ongeveer 300 mensen bezocht. De reizigers reageerden veelal positief over de komst van de extra sneltrein. Omwonenden stelden vooral vragen over geluid en trillingen. Dit is een aandachtspunt in de verdere uitwerking van het project. Tijdens de avonden zijn er door bezoekers reactieformulieren ingevuld. In september staat er een overzicht op de website www.vrij-baan.nl met de antwoorden op de vragen die zijn gesteld.

Verschillende locaties

De bijeenkomsten vonden plaats op verschillende locaties langs het spoor: Feanwâlden, Zuidhorn, Hoogkerk, Leeuwarden en Buitenpost. Tijdens de avonden konden bezoekers informatie krijgen over het doel van de extra sneltrein en de aanpassingen die hiervoor gedaan moeten worden aan de spoorinfrastructuur. Ook kregen zij te horen welke procedures nodig zijn en hoe het zit met de projectplanning. De informatiebanieren die tijdens de inloopavonden kunt u ook digitaal bekijken.

De inloopavonden werden georganiseerd door de provincies Groningen en Fryslân, in samenwerking met de gemeenten aan het spoor en ProRail. Meer informatie over de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden vindt u ook op onze website.