Inloopavond Noordzeebrug goed bezocht

De inloopavond over de vervanging van de Noordzeebrug en de vernieuwde aansluiting van de Bedumerweg op de ringweg in Groningen is goed bezocht. De avond vond op 1 september plaats in BSV De Hoogte in Groningen. Meer dan honderd mensen lieten zich informeren over de plannen voor de aanpassing van de brug en het kruispunt.

De inloopavond over de vervanging van de Noordzeebrug en de vernieuwde aansluiting van de Bedumerweg op de ringweg in Groningen, is goed bezocht. De bijeenkomst vond op 1 september plaats in BSV De Hoogte in Groningen. Meer dan honderd mensen lieten zich informeren over de plannen voor de aanpassing van de brug en het kruispunt.

Nieuwe brug

Tussen 2012 en 2015 gaan de provincie Groningen en de gemeente Groningen de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. De nieuwe brug wordt hoger om hem geschikt te maken voor het vervoer van meerdere lagen containers over dit kanaal. De bestaande brug wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug. Aan de oostkant van de weg komt een fietspad. Aan de zuidkant van de brug komt een rolpad voor fietsers. Tegelijkertijd wordt ook de kruising van de ringweg met de Bedumerweg ongelijkvloers gemaakt en komen daarmee de verkeerslichten te vervallen. Daardoor moet het verkeer op de ring beter doorstromen.

Impressies van de plannen voor de Noordzeebrug vindt u op de website.