Inloopavond fietspad Mensingeweer/Eenrum – Baflo 27 september

De provincie Groningen organiseert op 27 september een inloopavond over de aanleg van een fietspad langs de Eenrummerweg, tussen Mensingeweer,Eenrum en Baflo. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in Dorpshuis Agricola, aan de Heerestraat 21 in Baflo. Tijdens de inloopavond zijn tekeningen te zien van het tracé van het fietspad. Ook zijn er medewerkers van de provincie aanwezig om vragen te beantwoorden.

De provincie Groningen organiseert op 27 september een inloopavond over de aanleg van een fietspad langs de Eenrummerweg, tussen Mensingeweer, Eenrum en Baflo. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in Dorpshuis Agricola, aan de Heerestraat 21 in Baflo. Tijdens de inloopavond zijn tekeningen te zien van het tracé van het fietspad. Ook zijn er medewerkers van de provincie aanwezig om vragen te beantwoorden.

Definitief besluit

Inwoners van Mensingeweer, Eenrum, Baflo en omstreken pleiten al jaren voor de aanleg van een fietspad tussen deze dorpen. De provincie Groningen en de gemeenten De Marne en Winsum willen vaart maken met de realisatie van het fietspad tussen Mensingeweer, Eenrum en Baflo. De plannen zijn nu zover uitgewerkt dat deze aan de inwoners van de dorpen kunnen worden gepresenteerd. In overleg met dorpsorganisaties uit de drie dorpen is een traject voor het fietspad ontworpen. Eind dit jaar neemt de provincie een definitief besluit over het fietspad. Dit gebeurt in combinatie met de nieuwe weg tussen Mensingeweer en Ranum. Waarschijnlijk beginnen provincie en gemeenten in 2014 met de aanleg van de nieuwe weg en het fietspad.