Informatiemiddag voor pioniers zilte grond Dubbele Dijk

De provincie organiseert donderdag 4 april van 13.00 tot 16.00 uur een informatiemiddag over de mogelijkheden voor zilte landbouw en aquacultuur in het gebied bij de Dubbele Dijk bij Bierum, dicht bij Delfzijl. Voor dit gebied van ongeveer 28 hectare zijn we op zoek naar ondernemers die daar aan de slag willen met zilte landbouw en/of aquacultuur. Bezoekers van de informatiemiddag kunnen dan ook een bezoek brengen aan het gebied.

Investeren in zilte landbouw

Voor het nieuwe stuk landbouwgrond bij Bierum loopt al een aanbestedingstraject. Hiervoor zoekt  de provincie ondernemers en bedrijven die met de nodige ervaring en lef bereid zijn om vanaf 2021 voor maximaal 20 jaar in dit pioniersgebied te investeren in zilte landbouwgewassen en aquacultuur (bijvoorbeeld schaal- en schelpdieren). Ge├»nteresseerden kunnen tot en met 23 mei inschrijven op de aanbesteding. Op 4 juli is bekend welke ondernemers hier aan de slag kunnen.

Informatie en aanmelden

De informatiemiddag vindt plaats bij Eten en Meer bij Neel & Geer in Bierum. Aanmelden voor deze informatiemiddag kan bij Alfred Takens van de provincie Groningen. 

Eems-Dollard 2050

Het project Dubbele Dijk is een onderdeel van het Programma Eems-Dollard 2050, waarvan de provincie Groningen een van de partners is. Doel is om gezamenlijk te werken aan ecologische verbetering van de Eems-Dollard - door slib te onttrekken - en de balans met economische activiteiten in het gebied te verbeteren.