Informatiecentrum werkzaamheden oostelijke ringweg Groningen

De provincie Groningen en de gemeente Groningen gaan vanaf 2010 de kruisingen van de oostelijke ringweg van Groningen ongelijkvloers maken. De kruispunten met verkeerslichten maken plaats voor viaducten en nieuwe op- en afritten. De werkzaamheden gaan circa vier jaar duren.

Dit voorjaar werd het totale plan voor de oostelijke ringweg vastgesteld; nu werken de provincie en de gemeente de losse onderdelen verder uit. Als eerste is de kruising Lewenborg/Ulgersmaborg aan de beurt. De kruisingen bij Kardinge, Beijum-Zuid/de Hunze, Beijum-Noord/de Hunze en de Groningerweg volgen later. Op deze plannen is nog inspraak mogelijk. Provincie en gemeente zullen omwonenden en belanghebbenden hierover tijdig informeren.

Virtuele impressie

In een speciaal daarvoor ingericht informatiecentrum aan Grondzijl 23, op bedrijventerrein Ulgersmaborg, kunnen ge├»nteresseerden iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur terecht voor informatie over de werkzaamheden aan de oostelijke ringweg. Voor uitgebreide informatie en een virtuele impressie kunt u ook kijken op de website http://www.ringgroningen.nl/.