In memoriam: Bert Swart, burgemeester van Zuidhorn

Commissaris van de Koning René Paas heeft verslagen gereageerd op het overlijden van Bert Swart, burgemeester van Zuidhorn, op 29 juni 2017. Hieronder zijn reactie.

“Bert Swart was vanaf 1 april 2011 burgemeester van Zuidhorn en daarvoor vanaf 2004 burgemeester van Schiermonnikoog. Hij begon zijn loopbaan in het openbaar bestuur bij de provincie Groningen. Daarna werkte hij bij gemeenten als afdelingshoofd en was hij raadslid en wethouder in Winsum. Met ingang van 3 juli 2017 zou hij burgemeester van Midden-Drenthe worden. Daar moest hij vanwege zijn plotselinge ziekte van af zien.
 
Bert Swart was een geliefd burgervader. Hij was zeer zichtbaar en toegankelijk voor de inwoners van zijn gemeente. Hij stond bekend als een burgemeester die mensen met elkaar kon verbinden, vaak met de hem zo kenmerkende humor. Bert Swart hield zelf ook van zijn ambt als burgemeester en noemde het een fantastische functie.
 
De inwoners van Zuidhorn zullen hun burgemeester missen. Mijn medeleven gaat in het bijzonder uit naar zijn vrouw Paula en zijn familie. Ik wens hen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.”

René Paas
Commissaris van de Koning in de provincie Groningen