Hulotech kan met nieuwe 3D-printer protheses op maat maken

Hulotech in Stadskanaal investeert in een innovatieve 3D-printer, waarmee onder meer op maat gemaakte protheses kunnen worden gemaakt. De nieuwe printer maakt gebruik van een voor Nederland unieke printtechniek van HP, waarmee kwalitatief hoogstaande producten kunnen worden gemaakt, in kortere tijd, tegen een lagere prijs. De investering zorgt naar verwachting voor acht nieuwe banen, op lbo-, mbo- en hbo-niveau. De provincie draagt 50.000 euro subsidie bij vanuit het programma Groningen@Work.  

Over Hulotech

Hulotech is in 2014 is opgericht. Het bedrijf heeft nog geen medewerkers in dienst en is gespecialiseerd in producten die gemaakt worden via 3D-printtechnieken. Ook ondersteunt Hulotech bedrijven in diverse branches met het ontwerpen in 3D. Ondanks dat het bedrijf nog jong is, hebben de eigenaren ruim twaalf jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van 2D- en 3D-printen binnen de hightechindustrie.

Protheses

Als het gaat om prothese-ontwikkeling en -productie onderscheidt Hulotech zich van andere bedrijven. Dankzij de kennis op dit gebied, in combinatie met de nieuwe printer, kan Hulotech complete protheses printen, in plaats van alleen delen. Elke klant of patiĆ«nt kan hierdoor een op maat gemaakte prothese krijgen, die vrijwel geen nabewerking nodig heeft. Grotere industriĆ«le productie-aantallen worden nu nog uitbesteed aan bedrijven in het zuiden van het land. Met de nieuwe (snellere) printer kan Hulotech productieseries tot 5.000 stuks printen.

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. De bijdrage voor Hulotech is afkomstig uit de subsidieregeling Programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2.