HISWA krijgt subsidie voor ontwikkeling thematische vaarroutes

Onze provincie krijgt zeven thematische vaarroutes, met specifieke Groninger thema's. Ze worden ontwikkeld door de HISWA Vereniging, de brancheorganisatie voor watersportbedrijven. Ook komt er een app met een vaarknooppuntensysteem, een vaarboek en een informatiepakket voor ondernemers. Het project ontvangt 120.000 euro subsidie van de provincie Groningen en levert drie nieuwe arbeidsplaatsen op.

Vaarroutes

De HISWA Vereniging voert het project uit samen met elf watersportondernemers, AbelLife, Marketing Groningen en het Routebureau Groningen. De zeven nieuwe vaarroutes hebben typisch Groninger thema's: het Wad, de strijd tegen het water, het grensgebied met Duitsland, de Graanrepubliek Oldambt, de VeenkoloniĆ«n, de borgen en kastelen van het hoge Noorden en het middeleeuwse handelsnetwerk Hanze. Per route wordt aangegeven voor welk type boot de route bevaarbaar is. De vaarroutes zijn maximaal 30 kilometer per dag en komen volgend vaarseizoen beschikbaar.

Subsidie

Deze subsidie komt uit de subsidieregeling Toeristische themaroutes provincie Groningen. Met deze regeling wil de provincie toeristische themaroutes realiseren, voor fietsers, wandelaars en vaarrecreanten. Bij elke route staat een typisch Groninger thema centraal en zijn de toeristische ondernemers in onze provincie aangehaakt.