Heringericht Cleveringaplein maakt centrum Appingedam beter bereikbaar

Het nieuw opgeleverde Professor R.P. Cleveringaplein in Appingedam is op 24 november officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Eelco Eikenaar en wethouder Annelies Usmany. Met de oplevering is het laatste grote project voltooid van de ruimtelijke aanpak van het Damster centrum. Met de nieuwe inrichting biedt het plein ruimte aan zestig parkeerplaatsen, grotendeels bedoeld voor bezoekers van het centrum. Het plein vormt een belangrijke entree tot de Dijkstraat, de centrale winkelstraat van Appingedam.

Volop feestelijkheden

Tijdens de inwijding op 24 november vonden er tal van feestelijkheden plaats op en rondom het plein. Zo hadden de ondernemers verschillende activiteiten georganiseerd voor de inwoners. Daarmee zetten ze de eerste stap voor een nieuw project, waarin zij werken aan vernieuwd ondernemerschap en sterk gastheerschap.

Bijzonder decor

Met het project, wat door de provincie financieel is ondersteund vanuit het Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid, is de bereikbaarheid van het centrum van Appingedam behoorlijk verbeterd. Ook de sfeer is er door de groene aankleding en de open relatie met het Damsterdiep, flink op vooruit gegaan. Over enkele jaren, als het groen volwassen is, is het plein met het onlangs in gebruik genomen vernieuwde postkantoor een bijzonder decor in het centrum van Appingedam.