Hele zomervakantie verkeersregelaars in Onderdendam 

Vanwege de aanhoudende verkeersdrukte blijven de verkeersregelaars tot en met 23 augustus in Onderdendam. Op werkdagen begeleiden ze het verkeer tussen 07.00 en 19.00 uur. De verkeersregelaars staan op drie verschillende plekken in Onderdendam. 

Groot onderhoud N361

Sinds maandag 15 juli rijdt er meer verkeer door Onderdendam vanwege groot onderhoud aan de N361. De provinciale weg tussen Groningen en de Munnikeweg (tussen Adorp en Sauwerd) is volledig gestremd voor doorgaand verkeer. Inwoners van Adorp, omwonenden aan de N361 en ondernemers kunnen hun woning of bedrijfspand tijdens de stremmingsperiode bereiken. 

Weekenden

Of de inzet van verkeersregelaars ook op zaterdagen nodig is, wordt beoordeeld in het weekend van 20 en 21 juli. Op zondagen staan er voorlopig geen verkeersregelaars.

Herinrichting Adorp en Sauwerd

De N361 (provinciale weg van Groningen naar Lauwersoog) loopt door de dorpskernen van Adorp en Sauwerd. Om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in deze kernen te verbeteren worden de dorpen heringericht. Meer over de herinrichting van Adorp en Sauwerd vindt u op de projectwebsite N361veilig.