Harryvan Kozijnen opent deur voor innovatieve verfspuitmachine

Harryvan Kozijnen in Slochteren investeert in een nieuwe verfspuitmachine, die het makkelijker maakt om binnendeuren en bijbehorende kozijnen - die volgens nieuwe regelgeving straks samen geleverd moeten worden - van een verflaag te voorzien. De provincie draagt een halve ton subsidie bij, vanuit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen-2. De investering zorgt op termijn voor tien nieuwe banen bij Harryvan Kozijnen.

Machine op maat

Harryvan Kozijnen, die sinds 1930 kozijnen levert, krijgt een machine op maat gemaakt, die nergens anders in Nederland wordt gebruikt. Dankzij de machine hoeft er minder verf te worden gebruikt en worden medewerkers minder belast. De spuitmachine biedt Harryvan Kozijnen de mogelijkheid meer opdrachten aan te nemen. Bovendien speelt het bedrijf zo in op de ontwikkeling dat er steeds minder vakmensen beschikbaar zijn. In de nabije toekomst kunnen mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt een vaste baan krijgen.

Groningen@Work

De regeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen-2 is onderdeel van Groningen@Work, het provinciale programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019, bedoeld om zoveel mogelijk Groningers aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, fondsen en subsidieregelingen van en voor ondernemers.