Hansa Green Tour bezoekt EnTranCe in Groningen

Op 9 juni doet de Hansa Green Tour het Energy Transition Center (EnTranCe) in Groningen aan. De deelnemers worden om 14.30 uur ontvangen door gedeputeerde Energietransitie Nienke Homan, Hans Overdiep van GasTerra en directeur Jeroen van de Berg van EnTranCe. De Hansa Green Tour is bedoeld om duurzame technologie te promoten en overheden en bedrijven kennis te laten uitwisselen.

Op 9 juni doet de Hansa Green Tour het Energy Transition Center (EnTranCe) in Groningen aan. De deelnemers worden om 14.30 uur ontvangen door gedeputeerde Energietransitie Nienke Homan, Hans Overdiep van GasTerra en directeur Jeroen van de Berg van EnTranCe. De Hansa Green Tour is bedoeld om duurzame technologie te promoten en overheden en bedrijven kennis te laten uitwisselen.

Duurzame auto's

De 7e editie van de Hansa Green Tour start op 8 juni in Den Helder en gaat via Friesland, Groningen en Drenthe naar Duitsland en eindigt op 10 juni in Bremen. Deelnemers rijden de tour met elektrische, hybride en auto's op groengas, zoals diverse Tesla's S, Porsche 928 biogas, Porsche Cayenne Hybrid, vrachtauto bio LNG, 100 procent elektrische motorfiets, elektrische BMW i3 en de nieuwste Mercedes GLC 350e.

Internationale netwerktour

De Hansa Green Tour is een jaarlijkse internationale netwerktour waar ondernemers en bestuurders duurzame technologie en hernieuwbare energie promoten, leren van 'best practices' en zaken doen in Noordwest-Europa. De route voert langs diverse nieuwe interessante duurzame initiatieven en bijeenkomsten om kennis en ervaringen uit te wisselen. De Stichting Hansa Green Tour is opgericht in 2010 om de bewustwording te stimuleren van de beschikbare kennis over duurzame producten en duurzame technologie in de Hanze Regio.