Handtekening onder bestuursovereenkomst Blauwestad

Donderdag 13 januari hebben de provincie Groningen en de gemeente Oldambt de bestuursovereenkomst Blauwestad ondertekend. Dit gebeurde tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie voor de bewoners van Blauwestad in Boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda. Met de ondertekening legden wethouder Bé Zwiers en gedeputeerde Pim de Bruijne de samenwerking tussen beide overheden voor de verdere ontwikkeling van Blauwestad en omgeving officieel vast.

Donderdag 13 januari hebben de provincie Groningen en de gemeente Oldambt de bestuursovereenkomst Blauwestad ondertekend. Dit gebeurde tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie voor de bewoners van Blauwestad in Boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda. Met de ondertekening legden wethouder Bé Zwiers en gedeputeerde Pim de Bruijne de samenwerking tussen beide overheden voor de verdere ontwikkeling van Blauwestad en omgeving officieel vast.

Uitvoering

Na een jaar van praten over de toekomst van Blauwestad staat het komende jaar in het teken van de uitvoering. Dit betekent bijvoorbeeld dat er wegen, fietspaden, bruggen en picknickplaatsen worden aangelegd. En dat een aantal gebieden tijdelijk wordt ingericht, bijvoorbeeld als natuurgebied. Een nieuw marketingplan moet het gebied straks beter op de kaart te zetten.

Toekomst

Op de nieuwjaarsreceptie blikten de bestuurders terug, maar ze keken ook vooruit naar hoe het nu verder gaat met Blauwestad, de (nieuwe) projectorganisatie en de realisatie van de toekomstplannen, met name voor het Havenkwartier. Het is de bedoeling dat daar straks bijvoorbeeld aanlegsteigers en horeca komen. Dit vindt allemaal plaats in goed overleg met de betrokkenen, zoals de inwoners en de ondernemers. 

Samenwerking

Na de ontbinding van de publiek-private samenwerking tussen de provincie en Koop Holding Europe staan de provincie en de gemeente Oldambt samen aan het roer. Deze samenwerking voor de verdere ontwikkeling van Blauwestad is nu officieel bekrachtigd met de ondertekening van de bestuursovereenkomst tussen beide overheden.