Halve ton voor innovatieve zaagmachine Eemshout 

De provincie draagt 50.000 euro bij aan een investering van Eemshout, in een volautomatische zaagmachine. Het houtskeletbouwbedrijf in de Eemshaven heeft zich gespecialiseerd in prefab dakelementen en maatwerkwoningen. Met de nieuwe machine kan Eemshout de productieprocessen efficiënter organiseren en meer produceren in de eigen fabriek. Door de investering verbetert het bedrijf zijn concurrentiepositie en komen er op termijn zes nieuwe arbeidsplaatsen bij. 

Veel vraag naar houtskeletbouw

Het bedrijf groeide de afgelopen jaren van 6 naar 41 werknemers. De vraag naar houtskeletbouw groeit omdat deze woningen energiezuinig zijn. Vier van de vijf houtskeletwoningen levert Eemshout buiten het Noorden, vooral in de Randstad en Brabant. Om aan de groeiende vraag naar complexere projecten te voldoen, wil Eemshout het productieproces in de toekomst volledig automatiseren. De aanschaf van de zaagmachine is een eerste stap in dit automatiseringsproces. 

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.